2008-12-13

Ropogós bundájú csirkecombok

A rántott csirkecomb elegánsabb és kalóriaszegényebb változata. Gyakorlatilag pár csepp olívaolajjal sülnek sütőben a combok aranybarnára és a bunda (fokhagymás joghurt és finomra őrölt cornflakes) sem egy kalóriabomba, szemben a hagyományos verzióval. Finom és gyors étel.


Hozzávalók:
3 egész csirkecomb (bőr nélkül, alsó és felső együtt)
kb. 7 dkg kukoricapehely
4 fokhagymagerezd
5 ek. natúr joghurt
só és frissen őrölt bors
kb. 1 ½ evőkanál olívaolaj

1. Bemelegítem a sütőt 200 fokra és közben a csirkecombokat alsó és felsőcombra vágom szét, így 6 db pipink lesz. Megmosom, és szárazra törlöm a csirkecombokat.
2. A kukoricapelyhet aprítógépben (vagy húsklopfolóval) nagyon finomra őrlöm.
3. A joghurtot az apróra vágott fokhagymával összekeverem.
4. A csirkecombokat megsózom, megborsozom, és miután alaposan beleforgattam a fokhagymás joghurtba, jól belenyomkodom minden oldalukat a morzsába, hogy egyenletesen rájuk tapadjon a bunda.
5. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek és a combokat lazán egymás mellé fektetem. Ezután a bepanírozott csirkecombokat egyenletesen megfröcskölöm olívaolajjal. Kb. 35 perc alatt aranybarnára sütöm.
(Forrás: Stahl Judit Büntetlen örömök című szakácskönyve, 163. oldal)

Nincsenek megjegyzések: