2007-03-12

Almás pite, ahogy a Nagyim készíti

Ezt az almás pite receptet a Nagyimtól tanultam, szerintem kategóriájában a legfinomabb. Legalábbis eddig még mindig nagy sikert arattam vele, különösen a páromnál, aki nagyon szereti a szaftos sütiket. Na, ez a recept pont ilyen: szaftos, nem túl édes. Én a reszelt alma mellett még magozott meggyel is meg szoktam szórni, de az alább közölt receptben most az almáé a főszerep.
Frissítés! Kipróbáltam fele mennyiség finomliszt és fele mennyiség teljes kiőrlésű liszt keverékével és úgy is nagyon finom, csak a tészta színe picit sötétebb és lehet, hogy több folyadékot vesz fel (pl. kicsit több citromlé vagy tejföl)! Próbáljátok ki!


Almás pite

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
2 kg alma
(opcionálisan fél kg magozott meggybefőtt vagy mirelit meggy)
fahéj
2 csomag vaníliás cukor

A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja), míg a másik cipő egy kicsivel kisebb (ez lesz a teteje majd). Szerintem ugyanis sokkal finomabb, ha alul van a több tészta, rajta a dús töltelék, majd a tetején leheletvékony tésztaréteg következik. Amíg pihen, az almák magházát kiemelem, meghámozom, sajtreszelőn lereszelem. Egy közepes méretű (frissítés: kb. 20x30 cm-es), magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával körbeszórok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A nagyobb bucit veszem elő, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is „tapicskolom” (Nagyim szóhasználata :) ). Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Szépen elteregetem az alján (ha az almás-meggyes változat mellett döntöttem, a meggyel ugyanígy járok el), megszórom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután következik a második tésztabuci, ezt is hasonlóméretűre nyújtom, a félkész süti tetejére hengergetem. Praktikus ehhez a művelethez a sodrófát igénybe venni, azaz arra tekerni a tésztát és úgy segíteni rá a tepsire. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halványdrapp színárnyalatot ölt és megszilárdult (tűpróba!). Ha kihűlt, szeletelhető.


(Aki cukrozott tetővel kedveli, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)

236 megjegyzés:

1 – 200 / 236   Újabbak›   Legújabbak»
noémi írta...

köszönöm , régóta keresek igazi almás pite receptet, a család mindenáron ilyet akar enni, valamelyik nap ki fogom próbálni.

Kismacs írta...

:)) Nagyon örülök, hogy sikerült hasznosat írnom! Ez tényleg olyan békebeli almás, mindenki csodálkozik, hogy milyen omlós a tésztája! Kulisszatitok még szerintem: a felső tészta legyen vékonyabb és ne spóroljunk az almával! :) Sok sikert, remélem sikerül örömöt szerezned a családodnak!

Névtelen írta...

ne haragudj, kicsit még kétbalkezes vagyok, szeretném megkérdezni, hogy az az egyszem tojássárgája kell-e csak a tésztába, vagy az a kenéshez kell és a tésztába egyáltalán nem?
nem akadékoskodok, dehogy, csak még nem vagyok elég gyakorlott meg minden. 18 éves vagyok, nemrég kezdtem sütögetni:)

Kismacs írta...

Igazad van, hogy nem vagyok egyértelmű. :)) A tésztába kell az egy tojássárgája, a kenéshez egy másik tojás kell, de van hogy a fehérjével kenegetem csak meg (ami a tésztából kimarad), akkor teszem ezt, amikor porcukrozom is a tetejét. Sok sikert!! :)

Névtelen írta...

Köszönöm:))
Amúgy a noémi vagyok, csak nagyon nem akarta elküldeni a kommentet csak úgy ha Névtelenre állítottam:)

noémi írta...

Megcsináltam, nagyon finom lett:) Pont olyan, amilyennek elképzeltem:)
Köszönöm még1x:)

Kismacs írta...

Jaj de jó! Nagyon örülök, hogy Neked is bevált a recept! :))

Névtelen írta...

Én is megsütöttem, isteni finom, ízlett a családnak. Már régóta szerettem volna egy igazi, finom, omlós almás pitét sütni. Köszi Neked! Ajánlani fogom másoknak is!

Névtelen írta...

Koszonom a receptet.Bevalt.Az igazsag az,hogy en angliaban elek,ugyhogy nemely hozzavalo eltero volt,de ennek ellenere isteni lett.Nagyon izlett az angol barataimnak is.Ja,es meg hozza kell tennem,hogy meg sosem sutottem almas pitet,megis olyan lett,amilyennek szeretem.Megegyszer,koszonom. Istvan

Névtelen írta...

Nagyon örülök, hogy rátaláltam a receptre! Isteni finom lett. Köszönet a Nagyinak!

Névtelen írta...

köszi a receptet, nagyon finom lett. én almát, meggyet, és az aljára kevés darált diót is tettem bele, úgy kellett finoman elhesegetnem a kollégákat, akik kezet akartak csókolni kostolás után :-)

Kismacs írta...

Kedves Hozzászólók! Nagyon örülök, hogy bevált nektek a recept! Süssétek sokat szeretteitek, barátaitok örömére! :)

Névtelen írta...

bár én az almát némi kis banánnal dúsítottam az eredmény fantasztikus lett! a tészta olyan finom omló amilyet még sosem sikerült készítenem. ezer köszönet a receptért! azt hiszem még egy tepsivel kell sütnöm!!!!

István írta...

Ez tényleg nagyon finom lett.Én az almát megpároltam és vajat is kavartam a megpárolt almába.Szerintem igy finomabb.A tészta kiváló!Köszönöm a receptet.

Névtelen írta...

Kedves Kismacs!

Az almás pitét elkészítettem, egyszerűen isteni!
Köszönjük szépen! (a férjem nevében is :-)
Üdv: Gabi

Névtelen írta...

Szia!

Ez volt életem sütése, mindenki szerint nagyon finom lett, úgyhogy köszönöm a receptet :)

Lili

Névtelen írta...

A mondat első fele helyesen:
ez volt életem első sütése...

:D

Kismacs írta...

Minden idők eddigi legsikeresebb blogbejegyzése, amit írtam, az almás pite receptje. Úgy örülök, hogy Nektek is sikerült és szeretitek a receptet! (A Nagyinak is elmondom. :) )

Névtelen írta...

Szia,
azt kerdeznem SOS (ma este sutnem), hogy ez a kozepes meretu tepsi azt jelenti, hogy _nem_ a szokasos tepsi meretrol van szo, ami kb. 35*35 cm, hanem mondjuk egy 20*30-asrol?
Koszi.
B.

Kismacs írta...

Szia, csak most láttam, hogy írtál, remélem még nem késtem el a válasszal. Igen, 20x30-as kb.

efem írta...

Én ma sütöttem meg az almás pitét, és csatlakozom az előttem szólókhoz: köszönet a receptért, pont olyan, ahogy szeretem! :)

linbori írta...

Most sütöm az almás pitét a te recepted szerint. Postolhatom (természetesen ide mutató linkel?
http://linborikonyha.blogol.hu

linbori írta...

linkkel...bocsi

Kismacs írta...

Természetesen! Sőt, megtisztelő!! :)

linbori írta...

Elkészült és tényleg nagyon finom! köszönöm

nadine írta...

Kis családom éppen most kebelezi elégedetten a pitét, köszönet érte!!!

ildikó írta...

szia!

kiprobáltam a receptet nagyon fini lett, csak a tepsi mérete nincs feltüntetve de egy kis lissztel potoltam még és így a gáz tepsiben ki fért. amugy fini:)

Névtelen írta...

Szia!
Azért választottam a receptedet,mert nem volt itthon élesztőm.Elsőre megtetszett,nem is kerestem másikat.Mindenki repetázott belőle ,az utolsó morzsáig elfogyott.Puszi a nagyinak és neked is ,amiért megosztottad velünk!Ezután is ezt fogom sütni!
Ancsa

Névtelen írta...

Szia!
Kezdő háziasszonyként sütöttem életem első és legfinomabb almás pitéjét.Levettem a családomat,páromat és a kedvenc anyóskámat is a lábáról:)
Nagyon finom volt:)Köszönöm a receptet!:)

Dóri írta...

Nagyon köszi!!! Végre megtaláltam az igazi almáspite recepjééééééét! :)))))

Katy írta...

Szia!
Megsütöttem a pitét, és sikerült :)
Annyit változtattam a recepten, hogy a savanykás alma miatt nem tettem a tésztába citromot. Legközelebb is ezzel a recepttel fogom készíteni, de szerintem elfér bele a több alma is.

Névtelen írta...

Szuper a recept!
Életem első almása született meg belőle és isteni lett.
Köszönöm!
Andi

Névtelen írta...

Én most találtam erre a receptre.
Azt szeretném tudni, hogy amikor azt írod, hogy a második tésztalapot ráhelyezed a "félkész" sütire, akkor ez azt jelenti, hogy
ami a tepsiben van még folytatásra vár vagy azt jelenti, hogy ami a tepsiben van már megsült és úgy folytatod tovább.

Névtelen írta...

Nagyon jó a recept! Valamit azért - tisztelettel - javasolnék:

Egy csipet só!

zulfi írta...

Kismacs! Köszönöm. Finom lett, bár az elején nagyon nagy lángon sütöttem és meg is ijedtem, hogy elég az alja. De nem :)

Névtelen írta...

Szia! Nagyon szépen köszönöm én is hogy megosztottad velünk ezt a finom receptet! Ma megsütöttem így ahogy itt olvastam és nagyon finom lett! Ha nem bánod, jövök máskor is! Üdvözlettel: Sziszi
www.finometkek.freeblog.hu

Névtelen írta...

Sziasztok! Sok almás pite receptem van, de most ezt fogom megsütni. Mindjárt kezdem, az alma már meg van pucolva, rögtön nyomatom a gépbe reszelni. Ha kész, írok megint. Ja, és két tepsivel kell sütnöm, mert az egytepsis variációnak általában kihűlni sincs ideje. Na pá, majd a végén írok. (Polipölő)

Névtelen írta...

Na itt vagyok ismét, már sül a második tepsivel. Nasizok a kisült tepsiből, vagyis egyelőre csak a szélét, amit körbevágtam. Eddig nagyon fincsi. 35 perc alatt sült meg (légkeveréses sütő). Nyam-nyam, nagyon fincsi. Ajánlom mindenkinek. Köszi a receptet. Pussz. (Polipölő)

Névtelen írta...

Isteni ez a süti. Egy nap alatt az utolsó morzsa is elfogyott!
Annamari

effa írta...

hello!
Ez a recept nagyon bevalt. Annyit modositottam, hogy egy pici sot tettem a tesztaba. Foleg azert mert olyan margarint tudtam csak venni (nemet), ami nem olyan sos, mint a rama. Ezen kivul a tesztat megkentem baracklekvarral vekonyan es diot szortam ra, aztan tettem ra az almat, ezt meg azert mert az almanak nem sok ize volt. Az almara is tobb cukor kerult.
Eddig anyukam fele almas pitet sutottem, ami nem mas, mint a horvath ilona szakacskonyv beigli tesztaja (elesztos, tobb liszttel). Ez sokkal jobban izlik!

Névtelen írta...

Szia!
Ebben a pillanatban lett kész a süti!A szélek mind elfogytak,így én a "javát" ettem,melegen.Nem bírtam vele várni,így valószínű,hogy éjszaka nem tudok majd jól aludni,de megérte.Isteni lett!Sok mindent csináltam már,de pitét nem.Volt alma,így nekiálltam;a kislányom csinálta a javát.Köszönöm a receptet,remélem találok még ilyen egyszerű-nagyszerű receptet az oldalon!Ja és én is tettem sót a sütibe,mert én úgy tanultam,hogy csipet só mindenbe kell.Talán legközelebb több cukrot teszek rá,mert az alma nem volt eléggé édes.Mégegyszer köszi!Ildi

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon jó az oldalad! Az almás pite receptedre bukkantam rá először (éljen a gugli), megtetszett, és megcsináltam. Mindenki azt írta, hogy hűdefinom, gondoltam, megtaláltam a tutit...és igggennnn!!! Nem vagyok kezdő sütögetős :), de ilyen finom almás pitét még nem csináltam! Másnapra lett igazán omlós, puha...2 kiló almát tettem bele úgy saccra, mert mérlegem nincs, a lisztet is kanalanként mértem ugyanezen okokból, de isteni lett! Jelentem, anyu receptje ezúttal lecserélve! :)

Zsuzsanna írta...

Szia!Én is csak azt szeretném mondani,hogy KÖSZI!!:-)már többször megcsináltam ezt a recit és mindig sikerem volt.Ma kerestem és nem találtam,hogy hova irtam...aggódtam,hogy megvan-e!!mostmár elmentettelek a kedvencek közé:-)szép napot:-)Zsuzsanna

Névtelen írta...

Sziasztok

Mosz ébredtem fel vasárnapi álmomból, és almáspitét kivánok
még sohasem sütöttem és ezt a receptet próbálom ki, sok szépet és jót irtatok...Hajrá..Ha kész még jelentkezem.....Garabonc

Névtelen írta...

Ez tényleg klasszikus recept, én is hasonlóan cinálom évek óta. Egy kis segítség a tésztához:
mindig hideg alapanyagokkal, gyorsan dolgozzunk. Az így készített tésztát hűtőben pihentessük fél-egy órán át. (El lehet tenni néhány napra is)
A töltelék lehet cseresznye, meggy, alma, vagy egyéb hasonló karakterű gyümi.

Csilla írta...

SZIA!
NAGYON JÓ A RECEPTED!
SZUPER KÖNNYŰ,OMLÓS A TÉSZTÁJA.
KÖSZI,HOGY MEGOSZTOTTAD:)
FÉL ÓRA ALATT ELFOGYOTT,A HÉTEN MÉG 1*ER SÜTHETEK.....
ÜDV: CSILLA

Névtelen írta...

Kedves Kismacs
csodálatos az almáspitéd.
El is határoztam, hogy végigfőzöm-sütöm az összes receptedet

Névtelen írta...

Szia,
Nagy hibát követtem el, ha felolvasztottam a vajat? :) Szép napot, Hella

Névtelen írta...

Szia Kismacs!

Isteni a pitéd most már másodszor sütjük!
Köszi a receptet!
I&G

németh hajni írta...

szia én ma próbáltam ki a sütid receptjét.remélem jó lesz

Névtelen írta...

Isten áldja a nagymamát! Ezt az ízt keresem már évek óta, ez az igazi ALMÁS PITE, csupa nagybetűvel! (És még csak el sem lehet rontani...)

Kismacs írta...

Minden kedves hozzászólót üdvözlök! Nagyon örülök, hogy ennyire népszerű ez a recept és hogy mindenkinek bevált! Egy-két kérdésre még nem tudtam válaszolni,ezt most pótlom (elnézést a késlekedésért, remélem még nem késtem el a válasszal):

@ Hella: én még olvasztott vajjal nem próbáltam, de szerintem úgy nem áll össze a tészta. A hideg, de mégis puha vaj alatt azt értem, hogy annyira puha, hogy könnyen lehessen vele dolgozni, gyúrni. Remélem sikerült Neked is a pite!!

@ Ildi, és még sokan mások: egyetértek a csipet sóval, köszönöm a hozzászólást! :)

@ Névtelen: mindkét lapot a tepsibe kell tenni, egyik lapot sem kell elősütni vagy ilyesmi. Alja és teteje, középen a töltelékkel egyszerre megy a sütőbe!

@ Katy: a több alma csak még jobb lehet benne, köszi a hozzászólást!

@ Effa: köszi a tippet, ez a baracklekváros-diós megoldás igazán jól hangzik!

@ Névtelen: a tésztát én nem szoktam pihentetni, úgy mondanám: nem muszáj. :) Viszont tényleg jól bírja a hűtő-létet, ha csak másnap van időnk sütni.

Köszönöm a sok kedves hozzászólást. Nagyinak is tolmácsolom. Hogy fog örülni neki! :)

Névtelen írta...

Drága kismacs!

Ez a recept tényleg fantasztikus. Ettem már sokféle almás pitét, de sütni még sosem sütöttem. Tegnap kipróbáltam...hatalmas siker volt, pedig a párom nem nagyon sütis. Elraktam direkt egy keveset mára, mert többen irták, hogy másnapra még finomabb. Valóban igy van. Szenzációs a recepted.
Nagyon köszönöm.

Kismacs írta...

Nagyon örülök, hogy Neked is bevált a recept! :)

Névtelen írta...

Ez a süti fenomenálisan jó.Régóta kerestem egy ilyen igazi receptet.És nem csak a sütemény tökéletes de bennem felébresztette azokat a csodás emlékeket amikor még a nagymamámmal együtt sütögettünk.Köszönet érte.

Névtelen írta...

Családom és albérlőim nevében köszi a receptet!:)

Kinga írta...

Szia!

Egy kérdés: miért nem nő meg tésztám a sütőben? Esélyes hogy valamit kihagytam? :S

Egy tipp: A kivajazás helyett a sütőpapír sem rossz megoldás :)

Apró észrevétel: Megpróbáltam cipővel is, de azért cipóval jobban sikerült :) /bocsánat, az ízetlen tréfáért :)/

Nagyon jó a bologod és nagyon köszi a jobbnál jobb recepteket!

Üdv: kinga

Kismacs írta...

Kedves Hozzászólók!
Örülök, hogy bevált Nektek a recept, jó sütést! :) Köszönöm a kommenteket! Hamarosan írok egy frissítést a recepthez a hozzászólásaitok nyomán!

Kedves Kinga!

:)))
Javítom majd a "cipőt" is... :)
A tésztának nem kell megnőnie, hiszen ez pite, nem kalács, hogy megkeljen. Olyasmit kell elérned, mint amit a képen látsz (méretre). Remélem Neked is sikerült a sütés.
Sütőpapírral még nem próbáltam, bár ha belegondolok (mivel ez egy jól gyurmázható, könnyen kezelhető tészta) működhet tényleg, csak akkor bele kell nyomkodni a tésztát a tepsibe és rá a papírra, mert ugye a papír az nem veszi fel a tepsi formáját önszántából. :)

Névtelen írta...

Első almáspitém a recepted szerint készült a párpm kedvéért, mert én nem vagyok oda érte, de ez??!!! Wow! Imádom! :)
Köszi

Névtelen írta...

Bevallom, én nem vagyok oda az almás pitéért(talán még nem ettem igazán jót), de kaptam almát,gondoltam sütök,hátha...
Receptkereséssel kezdtem, de tovább nem keresek. "Csorog a nyálam" a hozzászólások olvasása közben.
Remélem, sikerülni fog.

Kismacs írta...

Feltétlenül írj majd kérlek, hogy Neked hogy sikerült! Remélem megváltoztatja az almás pitéről alkotott képedet! ;)

Névtelen írta...

10 perce lett kész a pite és nagyon hm-hm.....
Még meleg, így csak a szélét kóstolgatom, de nem nagyon tudom abbahagyni a nassolást. Nagyon fincsi a tésztája és milyen gyorsan össze lehet gyúrni. Én kicsit elvacakoltam az időt az almával (aprószemű volt), de megérte.
Kösz a receptet!

Névtelen írta...

Nagy sikert aratok vele mindíg!Kipróbáltam almával,meggyel és csersznyével is nagyon finom!!!
Köszi!

Névtelen írta...

Csatlakozom a hálálkodók sorába, nagyon finom lett. Én extra adag almát tettem bele, igazi almagyilkos sütemény.
Miután mindenki megkóstolta, csoportos fetrengést mutattunk be, ugyanis nem lehet nem sokat enni belőle.

Cseppcsaj írta...

Köszön szépen a receptet. Isteni finom :D

Névtelen írta...

Kedves Kismacs! Én már sokadszorra csinálom meg az almás pitét a Te recepted alapján,és még mindig csak azt tudom Neked mondani,hogy Isteni finom lett. :) Egy baja van csak,hogy nálunk a dupla adag is kevésnek bizonyul állandóan. :))) Köszönjük a nagyinak a fincsi receptet,Neked is köszönet,hogy megosztottad velünk.Üdv.Betty

Névtelen írta...

KEDVES KISMACS!!
éN MA PRÓBÁLTAM KI A RECEPTEDET ÉS GRATULÁLOK A NAGYMAMÁNAK ÉS NEKED IS. KÖSZÖNET ÉRTE!!! MIND ELFOGYOTT EGY-KÉT ÓRA ALATT!!

Névtelen írta...

Köszönöm szépen a recptet.

Üdv:
Tomi

Névtelen írta...

Szia Kismacs! Nagyon nagyon finom lett a pite! Köszi!! Üdv. a Nagymaminak: Erika, Mosonszolnokról

Névtelen írta...

Szia Kismacs! Nagggyon finom lett a pite!! Köszi, és üdv. a Nagyinak :) Erika, Mosonszolnokról

Névtelen írta...

Nekem is a mamám csinált kiskoromban sok ilyen almáspitét és gondoltam akkor én is megpróbálom. De sajnos néhány dologra nem emlékesztem a recepttel kapcsolatban ezért nagyon örültem, hogy megtaláltam itt, a szinte pontos mását a receptnek. De sajnos az enyém kicsit túl napozta magát. :( De talán a következőnél sikerült ezt is kiküszöbölnöm.

Névtelen írta...

sziasztok
mi Angliaban elunk igy szeretnem megkerdezni mit tudtok ajanlani RAMA margarin helyett.
koszonom.

Névtelen írta...

Már 2x megcsináltam s én a tepsi aljára sütőpapírt teszek, hogy ne vegye át a tepsi ízét. Másodjára jobb lett, vagyis olyan ízű, mint amit gyerekkoromban ettem a nagymamámnál :). Köszönöm szépen !

Monika írta...

Megcsinaltam es nagyon nagyon jo lett!!!
Koszi!

Monika írta...

KEdves Angliaban elo! En is Londonban vagyok, barmilyen margarin megteszi, amin jelzi, hogy suteshez hasznalhato. En egy Storck nevut vettem ehhez a recepthez. Nagyon jo ez a pite...

Névtelen írta...

Hali! Most raktam be a sütőbe úgy 10 perce. Életem első pitéje lesz, szóval sokat várok tőle:D Legjobban a tészta gyúrás idegesített fel, valahogy sose akart normális formát felvenni. Úgy hogy kinézeten lesz még mit javítanom, de remélem legalább finom lesz:P
Kösz a helpet!
Üdv: Emcsi

Marcsi írta...

Katynak!
Kár, hogy kihagytad a citromot, attól lesz omlós a tészta.

Névtelen írta...

szia!
EZ A RECEPT FANTASZTIKUS,MÉG SOHASEM SIKERÜLT ELSŐRE MEGCSINÁLNOM VALAMIT MOST SIKERÜLT ÉS ŐRÜLETESEN FINOM.RÁADÁSUL MÉG FÉRFI IS VAGYOK.Köszönöm a gyerekeim nevében is!!!
UI:Véletlenül a num lock-ot bekapcsolva hagytam :)

Névtelen írta...

A caps lock-ot ,bocsi

Névtelen írta...

Szia kismacs!

Most vettem ki a sütőből...életem első pitéjét!:)
Kinézetre már most nagyon finomnak tűnik...már alig várom h kihüljön...és megkostolhassam.:)
Köszi a receptet!
Üdv.: Panky

Névtelen írta...

Köszönöm a receptet, nagyon finom ez a süti.

triny írta...

Kedves Kismacs!

Hat en is megsutottem, es szerintem isteni lett! Bar kevertem cukrot az almaba is, viszont meg is kevesnek bizonyult (lehet, hogy edesszaju vagyok?!) A kanadai ismerosomnek jobban izlett, mint az itteni original applepie :)! Koszonom a receptet!

Névtelen írta...

Kedves Kismacs!

Megsutottem es isteni lett! Ezuton is koszonom! Egy az egyben, mint anyume, csak vele most nem tudtam ertekezni a receptet illetoen, igy talaltam rad! A kanadai ismerosomnek jobban izlett, mint az itteni original applepie!!!

Névtelen írta...

Kedves Kismacs!

Megsutottem es isteni lett! Ezuton is koszonom! Egy az egyben, mint anyume, csak vele most nem tudtam ertekezni a receptet illetoen, igy talaltam rad! A kanadai ismerosomnek jobban izlett, mint az itteni original applepie!!!

Névtelen írta...

Kedves Kismacs!
Ma sütöttem meg a pitét, csak teljes kiőrlésű rozslisztből, hát álmodni nem mertem, hogy ilyen finom lesz. Olyan könnyű omlós a tészta mintha finom búza lisztből készült volna. Alig tudom tartoztatni magam, hogy ne egy ültő helyemben faljam fel az egészet.

macs írta...

Kedves Hozzászólók!
Köszönöm, hogy írtatok és megosztottátok tapasztalataitokat! Örülök, hogy működik a recept szerintetek is.

Rita írta...

Kismacs ez igen nagyon tutkó király süti!annyira finom,hogy elájultam!életem első pitéje és hát el sem hiszem, hogy pont ez választottam és igen bevált.Köszi Rita

Névtelen írta...

Szia! Köszönjük a receptet!!!

Nagyon finom lett már fél éve Angliában lakunk ...jól esett egy kis hazai! :))

Csak igy tovább...üdv a Nagyidnak! :D

Névtelen írta...

Szia!

Ez a legjobb almás pite recept, ami az interneten van. Már többször sütöttem és el se lehet rontani, egyszerű és nagyszerű. Köszönöm, Paula

macs írta...

Kedves Rita, kedves Névtelen és kedves Paula!
Köszönöm a hozzászólásotokat! Örülök, hogy szeretitek ezt az almást! :)

Névtelen írta...

Szia!

Köszi a receptet, isteni! Nálunk nem csak az almás, hanem télen a konzerves ananászos, illetve a barackos is bejött! Egyetlen gond van csak vele, hogy a párom kérdése mindig ez: Csak ennyit sütöttél? : )))

Névtelen írta...

Szia! épp most sül! olyan kíváncsi vagyok, hogy vajon milyen lesz!!! :) köszi a receptet!

Névtelen írta...

mennyei lett, köszi mégegyszer!

Névtelen írta...

szia: én is kiprobáltam a pitét és mindenki megnyalta mind a tiz ujját utánna: szoval teljes volt a siker.ami végülis rám fért mert nem mindig sikerülnek a sütijeim, ha uj receptröl van szo! hajnika voltam Battonyáról!!!!!!!!!!!!!! ja és tényleg nagyon finom,omlos tésztája van. ui:szerintem is a töltelék a lényeg nem a felső tészta. szioka

Névtelen írta...

nagyon tetszik a recept, tényleg igazi "nagyi sütije" :) egyetlen gondom volt, a sütő talán túl meleg volt 200 fokon, a teteje nagyon gyorsan megbarnult de a belseje még nem volt kész. de sebaj, attól még nagyon finom lett :)

szücsi írta...

ez isteni finom!

Cinkapanka . . . írta...

Ezer köszönet ezért a csodás receptért. Kezdő vagyok a sütés-főzésben, de ez egyszerű volt és isteni finom. :)

Névtelen írta...

Szia!

Nagyszerű a süti. Még édesanyámnak is ízlett. Pediga az nagy szó :) !

Névtelen írta...

Ez egyszerűen tökéletes lett, köszönöm!
Mondjuk, nem sok maradt nekem, és meg kellett ígérnem hogy már ezen a hét végén ismétlek, szóval jól kiszúrtál velem! :)
Üdv,
Vámpír

Klári írta...

Százezer éve keresem EZT a receptet magát hogy mi kell bele azt tudtam eleve csak az arányokat nem a nagyim is csinálta csak elmondani nem tudta már:((( úgyhogy ezer hála!
Megvan a hétvégi tesszert:D

Rita írta...

Én is kipróbáltam,és ahhoz képest,hogy ez volt életem első sütése,tésztagyúrása,szerintem egész jó lett,nagyon örülök:))))

macs írta...

Kedves Hozzászólók!

Nagyon kedvesek vagytok, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitok az almással kapcsolatban. Köszönöm és csak így tovább! :)

Klári, remélem megtalálod azt a régi ízt, amit kerestél!

Névtelen írta...

szia alfrédvagyok holnap sutők

Névtelen írta...

Nem omlós hanem omlósssz!!!
ÁÁÁ...nem rossz süti recept de mit kell így ajnározni, mintha az ötöslottó nyerőszámait kaptátok volna meg!!!

Anita írta...

Szia!
Ezt a receptet vadásztam már ki tudja mióta, KÖSZI!!!
Még ki sem hűlt, és máris hűlt helye volt csak a sütinek:)
Anita

Névtelen írta...

SZIA! KIVÁLÓ LETT A SÜTIKÉM MOST SÜTÖTTEM ELÖSZÖR ALMÁSPITÉT EDDIG MINDIG ANYUKÁMÉT FALATOZTUK DE MOST HOGY ÉN IS MEGSÜTÖTTEM A FÉRJEM ,,PERSZE VICCESEN,,AZT MONDA , NA A MAMA MÁTÓL KI VAN RÚGVA!A NAGY LÁNYOM IS BURKOLTA ÉS MÉG A PICIKE 16 HÓNAPOS IS EZT NYAMIZTA!HÁT NEM SOKÁIG VOLT MEG. EGYSZER ELVESZTETTE A RECEPTET ÉS EGY SZAKÁCSKÖNYVESET KÉSZITETTEM DE SAJNOS MEG SEM KÖZELITETTE EZT A RECEPTET! AZÓTA ÚJRA KI KERESTEM ÉS MINDIG EZ NYERÖ! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN,HOGY MEGOSZTOTTAD VELÜNK! TOVÁBBI SOK SIKERT. JUDIT

Névtelen írta...

Hát igen, egy nagy baj van ezzel a sütivel...Egyszer elfogy...
Nagyon jó recept, köszönet érte!

Gzsuzsa írta...

Sziasztok!

Köszönjük az egész család nevében a receptet, tényleg nagyon finom. És ha szeretnétek fokozni, akkor zsemlemorzsa helyett darált diót szórjatok alá. Ez nálam egész véletlenül jött, mert nem volt itthon zsemlemorzsa, viszont volt itthon diópótló Dejó és azt szórtam az alma alá. Még szerencse, hogy nem volt zsemlemorzsa, mert ez a nagyon finom süti még finomabb lett.
Köszi mégegyszer elhíresztelem ország-világnak.
Sziasztok Zsuzsa

Névtelen írta...

nagyon finom , köszi a receptet!!!!
én még tettem egy kis diót a morzsához, plusz az almához leheletnyi szegfűszeget is
Ausztriában ettem utoljára ilyen finomat, eddig azt hittem itthon nincs ilyen finom, DE VAN! SŐT!!! :)

Névtelen írta...

nagyon finom , köszi a receptet!!!!
én még tettem egy kis diót a morzsához, plusz az almához leheletnyi szegfűszeget is
Ausztriában ettem utoljára ilyen finomat, eddig azt hittem itthon nincs ilyen finom, DE VAN! SŐT!!! :)

Névtelen írta...

Szia. Viki vagyok Svajcbol. Eletem legnagyobb hibajat kovettem el, amikor az egyik jo ismerosomnek megsutottem a SUTIT a kavezoja megnyitasara. ORIASI HIBA VOLT: RASZOKTAK. Most mar napi 5 tepsinel tartok. Csak ugy nevezik itt a jo emberek: A SUTI. Halas koszonet. Bongeszek tovabb az oldaladon.

Névtelen írta...

Szia Vili vagyok!
Bődületesen jó a pite recepted..
Én egy kicsit magam könnyítésére modosítottam rajta.Sütőpapíron nyújtottam ki a tésztát,és csak bele kellett fordítanom a kikent tepsibe.ja és darált dióba forgattam a meggyet,húúú próbáld meg.Köszi még egyszer.üdv:Vilimix

macs írta...

@ Anita: Örülök, hogy megtaláltad! :)

@ Judit: Remélem a Mamát azért "megtartottátok". :)

@ Gzsuzsa: Igen, a dió nagyon jó megoldás zsemlemorzsa helyett. Újabban én is így csinálom, mennyei.

@ Viki: Jót derültem a bejegyzéseden. Szóval azon a vidéken A SÜTI néven fut az almás... :))) Köszi, hogy megosztottad ezt! Fel kell kötnöm a gatyát akkor, mert még egy bejegyzésem sem közelítette meg az almás népszerűségét... Igyekszem azért. :)

@ Vilimix: Ú, ez jó ötlet a sütőpapírral! A meggyet dióval még nem próbáltam ilyenformán (csak az almát), de feltétlen kipróbálom legközelebb! Köszi a tippet!

Névtelen írta...

Kedves Macs!

Nagy sütögető hírében állok, így próbálkoznak a kollegák, hogy mi nem megy. Szó, mi szó a pite hiányzott a repertoárból, húztak is miatta eleget :)

Rátaláltam a receptedre és azóta heti több tepsinél tartok (800 fős a munkahely, mindig van valakinek névnap, szülinap, esküvő, egyéb és mindenki ezt a pitét kéri). Volt már almás, meggyes, barackos, túrós-mazsolás...

Szóval köszönöm az egész csapat nevében :)

macs írta...

Kedves Névtelen hozzászóló!
Csak így tovább! :) A barackos verzióval felcsigáztál, én is kipróbálom.

Névtelen írta...

Szia!
Köszönöm a receptet isteni lett!

Névtelen írta...

Sok receptet kerestem az interneten, de látásra-hallomásra sem volt egyik sem a nyomában ennek, már megyek is megcsinálni!
Csókoltatom a drága nagymamád, és köszönjük szépen a receptet!:)

Névtelen írta...

Hali!

Tényleg a legjobb pite recept!! Már a harmadikat sütöm. Viszont,ha a margarint felesben felváltjátok zsírral...még a nagyinak is eszébe jutnak a régi szép idők:)

Magyar írta...

Szia!

Rettentően finom, az egész családot elbűvölte az íze. A szomszédok is ezt sütik már.Puszi a nagyinak az isteni igazi receptért!
Magyar Éva Székesfehérvár

Magyar írta...

Szia!

Rettentően finom, az egész családot elbűvölte az íze. A szomszédok is ezt sütik már.Puszi a nagyinak az isteni igazi receptért!
Magyar Éva Székesfehérvár

Névtelen írta...

Szia!

Ma este tervezem megsütni ezt a csodát. :)
Egy kérdés: az almát előtte nem kell összefőzni egy kis cukorral meg fahéjjal? Csak úgy nyersen menjen bele?

Előre is köszi!

N.

Dia írta...

Szia!

Közel egy éve találtam meg ezt a szuper receptet, azóta többször sütöttem és már második alkalommal kevertem teljes kiőrlésű liszttel. Még annyi, hogy én félig megpárolom előtte az almát, nekünk úgy jobban bejött. De mennyei, most is azt készülök sütni.

macs írta...

Szia N.!

Nem szükséges megpárolni az almát, csak lereszelni és jól kinomkodni, hogy a leve ne áztassa el a süteményt. De vannak, akik megpárolják előtte (ld. Dia hozzászólása), én még úgy nem próbáltam.

Névtelen írta...

Tényleg nagyon finom, már a nyers tésztát megkostolva is, büszke voltam magamra, hogy ilyen finomat sütöttem:-))

Névtelen írta...

Szia!

Még soha nem sütöttem semmit internetes recept alapján. Beleolvastam a levelekbe, és megsütöttem az almást.
A tespi pite nem tartott semeddig, a két lakli gyerekem azonnal betermelte. Holnap süthetem újra. Kézcsók a nagymamádnak.

Névtelen írta...

Üdv!
Múlt héten sütöttem először a recepted alapján almás pitét, annyira jól sikerült, hogy e hét végén ismételnem kell.
Köszönet Neked!

(mi szeretjük a fahéj ízét, így kapott az almatöltelék egy cseppet.)

Mónika írta...

Hát annyit áradoztatok erről a klassz kis receptről, hogy felbőszülve én is kedvet kaptam hozzá, így kiporóbáltam.
Eredmény:
Rögtön két adagot gyúrtam be, miután már ismerem csemetéim és férjem süteményigényét. Család ingerkörnyezetét nagyon "zavarta" a lakásban áradó kellemes, átható fahájas almás pite illat. Miután kisült az első adag, kitettem a teraszra, hogy mihamarabb élvezhessük az illatokhoz tartozó ízvilágot is.
A kellemes illatokat nem csak a családom élvezte, hanem a környékbeli macskákat is idecsalogatta.
Ahogy kiléptem a lakásból, majdnem szíinfarktust kaptam, mikor megláttam a letakart süti tetején egy kiéhezett, mégis jól megtermett cicust, amint a család ínyecségét falatozza jóízűen.
A konyha ruha egyik sarkát gondosan felhajtotta, és bizony egy jó adagot befalatozott belőle!
Morrrrrrrrrrr!
Na nálunk nics pazarlás, kidobás semmiből, így mentettem amit lehetett. A megdézsmált részt levágtam, és a kutyusunk is részesült a csemegéből. Nagyon ízlett neki. Még langyos, de már én is csippentettem belőle egy kis darabkát. Azt mondhatom, hogy mennyei!!!!!!
A második adag még sül, kb fél óra és kész.
Ma én vagyok a családban a sztár. Köszönöm neked ezt a nagyon finom kis receptet magam és családom nevében. Pusssssssssssssz!

Névtelen írta...

Nagyon-nagyon fincsi lett, tök jó ez a recept. Anyukámmal ketten sütöttük meg először, és a régi almás pite receptünket tuti lecseréljük erre. Visszahozza a gyerekkori ízeket. Köszi! :)

Névtelen írta...

Hali, most csinálom másodszorra, elsőre nagyon jó lett, de most elszámoltam az alsó-felső rész arányát, így a tetejét rácsosra kellett csinálnom, így is jó lesz szerintetek? Remélem...

Courtney írta...

Nagyon köszönöm a receptet! Életem legjobb almás pitéjét készítettem el! Köszönöm Neked és a Nagymamádnak!

zso-fi írta...

zseniális a recept, családom és barátaim nagy örömére...
köszönöm:D

Malibualma írta...

A kollegaimmal most igy Karacsony kozeledtevel minden nap meglepjuk egymast valami finomsaggal. Holnap megint en leszek a soros, es nem ketseges, hogy ezt a receptet fogom ma este kiprobalni!;)
Kar, hogy csak most akadtam ra, olvasva a kommenteket nagyon remelem, hogy egyaltalan marad belole holnapra, amit bevihetek!:D
Meg jelentkezem, hogy hogy sikerult, de gondolom senkit nem fog meglepetes erni... :P

Malibualma írta...

...Termeszetesen bevaltotta a remenyet a suti, mar nincs belole, nehezen birtuk megallni a baratnoimmel, hogy maradjon ma reggelre a munkatarsaimnak! :)
Koszonet erte Neked, Nagyidnak, es az internet csodajanak, hogy megoszthattad velunk a receptet! :)

Eszter írta...

A LEGJOBB RECEPT!!! 2010-et ezzel a sütivel kezdtem...

Köszönöm!

Névtelen írta...

Üdv!
Peti vagyok!
Nagyon jó a recept alapból is de én kipróbáltam kétféle változatban…
Az egyiknél 1mm vékonyan bekentem az alsó tészta tetejét baracklekvárral és úgy tettem rá az almát…

A másiknál pedig a lereszelt almához tettem egy kis igazi rumot, nem aromát és kipasszírozás után helyeztem a tésztára, elegyengettem egyenlő vastagságúra és újbeggyel befogva a rumosüveg száját még enyhén meglocsoltam…

Mind kettő igen ízletes!

Ui: A citrommal én nem spóroltam tehát nem fél citromot használtam egyiknél, sem hanem egy egész citromnak a héját reszeltem illetve facsartam a tésztába…
Üdv

macs írta...

Kedves Hozzászólók! Egészségetekre!:)) Nagyon örülök, hogy Ti is szeretitek ezt a receptet! Már a Nagyinak is mondtam, hogy mennyire népszerű a recept (messze a legnépszerűbb a blogomon) és nagyon örült! :)

Gabriella írta...

Szuper a recept! Nekem sajnos a teteje nagyon hamar elkezdett barnulni, úgyhogy hamar ki kellett vennem, nehogy odaégjen ennek az lett az eredménye, hogy az alsó réteg tészta még nem sült át.
Letakartam alufóliával és visszatettem és így már nagyon jó lett. Lehet, hogy csak később kellett volna megkenni?

Shinei írta...

Nagyon szepen koszonom a receptet, ma egy hatalmas tepsivel keszitettem el ezt az almas pitet, szuper finom lett! Bevallom, kisse "reformkonyhasitottam"... En csak teljeskiorlesu lisztet hasznaltam (kb 35 dkg), amihez valoban tobb tejfol kellett, margarin helyett pedig vajat tettem bele (nem volt rossz valasztas), vanilias cukor helyett pedig vanilia aromat hasznaltam csak. Ja, es csak nadcukorral dolgoztam... A zsemlemorzsa helyett orolt lenmaggal szortam meg a tesztat... Orulok, hogy talaltam egy klassz receptet, jollehet a nagynenim receptje hasonlo volt, megis ez a kombinacio jott be igazan. Ezuton is elnezest kerek a nagynenitol:) Megnezem a tobbi receptet is, nagyon jol irod le az elkeszitest es a kepek is magukert beszelnek. Gratulalok es koszonet!

macs írta...

Gabriella:
Attól is függ, hogy milyen rácsmagasságon sütsz, legközelebb próbáld akkor középen és 180°C-on. (Függ a sütőtől is, nekem régi Pelgrim van, lehet hogy nem úgy fűt már.)

Shinei:
Ez a teljesen reformos nagyon jól hangzik, köszi hogy megosztottad, ki fogom próbálni.

Névtelen írta...

A férjem 100 éve nyúz egy jó almás pitéért, de nekem nincs receptem. Így rákerestem a gugliban és megtalátam a tiédet..arra, hogy sikerült a válasz a következő. A férjem az első szelet után közölte, hogy ha eddig nem szeretett volna, akkor most biztos belém szeretne :-))

Szóval köszönöm a receptet. Kezdő konyhatündér vagyok még, és mégis tkönnyen ellkészítettem. Szuper!!!!

Névtelen írta...

Sziasztok, én egy igazi almáspite függő vagyok, a sütőmben éppen most sül a pite, ha elkészült, beszámolok, de a nyers tészta csipegetéséből ítélve már most tudoom, hogy nem ez lesz az első alkalom, h megsütöttem!

Rita írta...

Szia!

Most sül a pite, pontosan a megadott mennyiségekkel dolgoztam, és hát nagyon nehéz volt nyújtani a tésztát, hihetetlenül ragacsos. Mit ronthattam el? A végeredményt még nem tudom, ha késze lesz megírom, de aggaszt kissé a tészta állaga, és emiatt (a ragacsosság miatt) nagyon munkás is volt.....

macs írta...

Sajnos a liszttől is függ a helyes mennyiség, azaz ami működik az egyik liszttel, az lehet, hogy más fajtával nem úgy működik (picit több vagy kevesebb kell belőle). Ha ragacsos, akkor tegyél majd máskor hozzá még egy pici lisztet, éppen annyit, amennyit még felvesz, hogy kellemes, rugalmas tésztát kapj. A tészta eleve egy picit lágyabb, de pont ettől lesz annyira finom, amikor kisül.

Remélem azért sikerült (majd írd meg kérlek).

Rita írta...

Elnézést, hogy ily megkésve számolok be az eredményről. Az a helyzet, hogy kissé megkokszoltam a pite alját :))) szóval elbaltáztam ahol el lehet, habár így is hamarabb kivettem az előírás szerinti időnél (nekem is Pelgrim tűzhelyem van, de még 12 év után sem tudom, melyik hőfokot kellene rajta használnom).
Kissé el is vette (az amúgy sem nagy) kedvemet a sütéstől...DE: amikor kihűlt, hát mit mondjak, a kokszolás ellenére is nagyon fini lett, az alját lekapartam (épp csak egy leheletet kellett leszedni), és az utolsó kockáig elfogyott. Úgyhogy azt kell mondanom, a kezdeti bénzás ellenére is meg fogom újra próbálni, és valóban az lehet a bibi, hogy kevés lehetett a liszt, nem számoltam azzal, hogy gyúrás és nyújtás közben valamennyit még fel kell vele vetetni - nálam ez a mennyiség hiányzott szerintem.
Azért köszönöm a receptet, ismét meg fogom sütni.
Üdv:)

藍心湄Blue írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Christina írta...

Köszönöm a receptet, igaz itt ez a sütemény egy vagyonba kerül mert az alma az "exoticus" gyümölcsnek számit és nagyon drága, de megfogom próbálni mango-val is.
Az almás isteni lett és minden náció gyerekének izlett, nekem csak a morzsák jutottak.

Névtelen írta...

Sokadik hozzászólóként, de muszáj megköszönnöm ezt a kiváló receptet! Tegnap este sütöttem meg, az összes egyből nem fogyott el, de szerencsére mára talán még finomabb, puhább volt, mint előző nap.
Kézcsók a nagyinak!

Gábor írta...

Nagyon szuper a recept!
Köszönöm.

Zsuzsa írta...

Szia Macs!

Én tegnap sütöttem meg ezt a pitét a kisebbik lányom szülinapi bulijára. Nagyon ízlett mindenkinek! Máskor is szoktam almáspitét sütni.....de elkallódot a receptem. Olyan receptet kerestem, ami összetevöiben és azok arányaiban minnél hasonlóbb az enyémhez.....és a tiédet találtam! Igaz, kicsit máshogy csináltam, mert a tojást nem tettem bele, hanem rákentem.....:D Miután már kigyúrtam a tésztát, vettem észre azt a hozzászólást, amiben pontosítasz. De így is tökéletes, nagyon omlós és finom tészta lett!!!! Mindenki dícsérte!Máskor is így csinálom.
Köszönöm szépen! Zsuzska

Névtelen írta...

Szia!

Most sül, de nagyon jól néz ki:))

KÖSZÖNÖM!!!

Miki

Névtelen írta...

Hello. Ez volt az első recept a goole-on. olvastam a hozzászólásokat. fiú vagyok de szeretek sütögetni. ki fogom próbálni holnap, de szerintem mangóval fogom csinálni mert sajna Jamaicán nagyon drága lenne 2 kiló alma. viszont majd elárulom milyen volt mangóval, érdemes e kipróbálni.
remélem a csajomnak ízleni fog :)

Norbee írta...

Köszönöm a receptet! A hétvégén megsütöttem életem első sütijét! A recepted alapján. Isteni lett! Vittem belőle a házinénimnek is le volt nyűgözve! Norbi Svájcból! u.i.:később olvastam a tespi méretről szóló részt...2 adag tészta kellett. Képek hogy sikerült:
http://norbisvajcban.blogspot.com/2010/09/20100830-20100904-hetkoznapok.html

Névtelen írta...

Én már két hónapja egyszer megsütöttem ezt a receptet...és még melegen, ahogy kivettem a sütőből a fél tepsit megettük a párommal. Most fogok újra sütni, és sok hála érte...egyszerű, és isteni! Én is ki fogok minden receptet próbálni az oldalról, mert ha a pite ilyen finom....mi lehet még??? :D Nagymamát isten áldja!

Névtelen írta...

Szia! :) Most sütöm az első almás pitémet, és remélem, hogy jól fog sikerülni és finom lessz :D

Köszike a receptet :)

Levente voltam.

Zsuzsa írta...

Hu de jol hangzik, alig varom hogy megcsinaljam, remelem finom lesz. En is Angliaban elek es azon gondolkodom, Bramley vagy sima almabol csinaljam-e, ha valaki illetekes a temaban, orommel vennem ha adna tanacsot! Koszi!:)

kazal írta...

Nagyszerű ez a recept! Almaszüreten voltunk és nagyon sok almánk lett, így gondoltam, felhasználom őket valahogy. Egy kicsit félve kezdtem hozzá apitéhez, mert még soha nem csináltam ilyet, ráadásul én magam nem is szeretem ezt a sütit (allergiás vagyok pár összetevőre). A többiek viszont imádják és ennek is nagy sikere lett! Omlós lett, illatos, finom, el is fogyott hamar. Én diót is szórtam az alsó lapra. Köszönöm!

László írta...

NAGYON FINOM ez az almás pite.Nem lehet belőle eleget enni!

Katie20 írta...

Szia! Kata vagyok.
interneten kerestem almáspite receptet és nagyon örülök, hogy ezt láttam meg legelőször mert olyan fionm, hogy azóta többet sütöttem almáspitét mint ahányszor főztem. Tényleg nem lehet belőle eleget enni.Ma is ezt sütöm, csak eltünt a papír amire felírtam, vissza ugrottam megnézni.
Írj még ilyeneket mert visszajáró olvasód lennék :-) A nagyidnak kéne egy weboldalt csinálni

attila írta...

én is köszönöm a receptet!
elkészítettem és fantasztikusan finom és omlós lett! mindenki megnyalta mind a tíz ujját utána... :)
még egyszer kössszi!
és puszi a mamának :D

atti

Névtelen írta...

No, ennyi hozzászólás után ma én is nekiláttam és megsütöttem első almás pitémet...:) íze csuda finom, viszont kinézetre...:-) hát nem merném egy vendég elé se tenni:) lapos az egész, biztos én rontottam el, de mit?

Névtelen írta...

Névtelennek:

Mekkora volt a tepsi?

macs írta...

Névtelen! A kommentekben benne van, hogy kb. 20x30 cm-es tepsibe kell sütni. (Beírom a receptbe is pótlólag.) Szerintem a tepsimérettel lehetett a gond, lehet, hogy túl nagy volt.

Névtelen írta...

hoppá..köszönöm:) nem olvastam el minden hozzászólást.., de megnyugodtam, hogy csak a tepsi mérete miatt nem sikerült úgy, ahogy vártam:)majd még próbálkozom!

pipaacs írta...

Szia!Énis már töbször elkészitettem ezt az almás pitét,tényleg nagyon finom és a családnak is nagyon izlik.Köszönöm és még biztos sokszor megcsinálom.És Boldog Uj évet kivánok!!!

Névtelen írta...

Kösziii!most csináltam meg.Nagyon fincsiii lett!:D
Dórika=)

Névtelen írta...

Szia köszi a receptet nagyon finom lett a második adagnál az alma alá darált diót szórtam SZTEM úgy egy fokkal jobb lett legalább is nekünk jobban izlett próbáljátok ki.

György írta...

Még mindig nagyon jó a recept:)) Én is szoktam megszurkált és kissé elősütött alsó tésztára diót tenni, illetőleg a reszelt és kinyomkodott almába fahéjt és szegfűszeget. (A kiynert almalét megiszom.) Nekem úgy vált be, hogy a szegfűszeg a fahéj egy negyedénél ne legyen több.

Dévald girls írta...

Életem legjobban sikerült sütije! Ezer kösziiiii! :)
Végre egy kis sikerélmény sütés terén :)

Holnap írta...

Köszönöm a receptet. Ma megsütöttem és nagyon finom lett.

Névtelen írta...

Köszi a receptet, még nem sütöttem meg :), de a hozászólásokból ítélve finom.
Gyuri

Stu írta...

Köszönöm a receptet,nagyon finomra sikerült!Én a Horváth Ilona könyvjének a receptje alapján szoktam csinálni,meg kell,hogy mondjam,annak a tésztájában nincs se cukor,sesütöpor,mégis ugyan ilyen finom,viszont az ottani recept szerint fözöcskézni kell az almát,és olyan jó volt most,hogy csak kinyomkodtam,és simán beletettem,és tökéletes lett ezzel a módszerrel is.Annyi,hogy én belekevertem 20dkg cukrot az almába mikor ledaráltam a gépemmel,de mondjuk annak a nagy része ki is lett csavarva.

Névtelen írta...

Ez a legjobb almás pite recept, amit valaha kipróbáltam! Jócskán felülmúlta az anyósom receptjét is:) Nagyon nagyon finom! És nem csak szerintem, hanem az egész család és baráti társaságunk szerint is és már ők is áttértek erre a receptre. Köszönjük!!!

Szilárd Évi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
macs írta...

Kedves Évi! Ha egy kicsit figyelmesebb lennél mielőtt leírsz valamit, látnád, hogy a femina.hu 2009. novemberében tette közzé, valóban szinte szóról szóra a receptet. Az oldalamon 2007 óta van kint. Ebből páratlan logikával kikövetkeztethető, hogy hamarabb írtam meg, mint az ominózus oldal... Mielőtt legközelebb lopással vádolsz, javaslom, alaposabban nézz utána a tényeknek!
Egyébként egy percig nem állítottam, hogy én találtam ki a receptet: a nagymamámtól tanultam, ő is anyukájától tanulta, aki nyilván olvasta/tanulta valakitől. Nyilván mások családjában is megvan ez a recept. Megis: a hozzászólásokból látszik, hogy sok embernek örömet okoz.

Egyébként ha tényleg olvasnád a blogom, akkor látnád, hogy minden esetben feltüntetem a forrást, még akkor is, ha egy recept csak inspirált, és változtattam a hozzávalókon. Ennyit erről.

Szóval köszönöm a vádaskodást! Erre mondják azt, hogy mindenki magából indul ki.

macs írta...

Egyébként az ominózus oldal linkje az alábbi:

http://www.femina.hu/recept/tokeletes_almas_pite

Arra az esetre, ha valaki meg akarna gyozodni a szavahihetosegemrol. :)

Szilárd Évi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
macs írta...

De kar, hogy eltavolitottad az újabb kedves hozzaszolasodat Évi, az általad "noname nagyinak" titulált nagymamámrol és egyéb kedvessegekrol... :))) Tévedsz, mar csak nevetek az egészen. Ne haragudj meg, de nem vagy az a kategória, hogy megérje komolyabban bosszankodni a hozzaszolasaidon. :DD

Szilárd Évi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
gcs írta...

most mar harmadszorra csinalom meg a recepted, ket heten belul. :) igaz nekem gluten allergiam van, igy barna rizslisztbol csinalom a tesztajat(keverem egy kicsi feher rizsliszttel) de mindig isteni finom lesz! sot nincs irva a receptedben, de en egy csipet sot tettem hozza. sutes elott pedig az almara extra fahejat meg cukrot szortam es meg egy kis aprora vagott diot is adtam hozza.

Névtelen írta...

Szia!

Megcsináltam én is a nagyid receptjét. Imádtam a tésztáját, bele is fogom írni a receptes füzetkémbe, némi módosításokkal. :) Margarin helyett én vajat használtam (utálom a margarint), vaníliás cukor helyett a vaníliarúd közepét kapartam ki, a tölteléket én előre bekevertem, és már készen tettem rá a tésztára, adtam hozzá egy kis szegfűszeget is, majd a sütőben alacsonyabb hőfokon sütöttem, részben a légkeverés miatt, részben a vajas tészta miatt.
Üdvözlöm a nagyidat! :)
Encsi

Névtelen írta...

Ezer köszönet a receptért, azóta is mindig ezt sütöm.
De úgy látszik, más is büszkélkedik vele, sajnos, úgy mint a sajátjával.

Nézd meg ezt a linket:
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=33619605
Ez szó szerit a Te recepted, s nem a pályázó Támbáné Viktóriáé.

Névtelen írta...

Most olvasom csak a bejegyzéseket! Én két éve csinálom ezt a receptet és nagyon-nagyon bejött! Végre valami, amit meg tudtam elsőre csinálni, és csak falom, falom, amikor kész!:)))))

Névtelen írta...

Nagyon jó a recept.Már nagyon sokszor megcsináltam. Szerintem ez a legjobb almás pite recept.

Névtelen írta...

Már 1x írtam, amikor először megsütöttem, és megköszöntem a receptet.
Azóta, ha azt akarom, hogy a gyerekeim biztosan meglátogassanak, sms-t küldök, hogy "sül az almás pite". Nem telik el egy óra, valamelyik megjelenik.
Most küldtem el az sms-t, délre kész is lesz a pite.
Ismét köszönöm, Zsuzsa

gabryella71 írta...

Isteni finom..nem tudunk vele eltelni.
Köszönöm ezt a remek receptet,már többféle almás pitét készítettem,de ez viszi a pálmát.

maja írta...

Helloka én is meg szeretném koszonni a receptet :D nagy sikert arattam vele még a dédim is elkérte xixi

Körmendi Ági írta...

Mennyei!Ahogy a kislányom mondja.Igazán fincsi lett!Köszönöm!

Névtelen írta...

Helloka)) En meg sosem sutottem, ez az 1. alkalom, en is a google-ban talaltam ra a receptre, most sul, nagyon jo illata van, mar igazan kivancsi vagyok h milyen ize lesz)).....m az igazat megvallva amikor betettem a sutobe, eleg furan nezett ki :/ a tetejen a tesztat nem sikerult egyenletesen szetosztani, nekem vlh ragadt mindenhova, nem ertem miert?

Névtelen írta...

Szia szeretném megköszönni a fantasztikus receptet, nagyon nagy bajból mentett ki, tudod szakács tanuló vagyok 'és úgy alakult a helyzet hogy nekem kellett almáspitét sütnöm a gyakorlati helyemen mert nem jött a cukrász és nem igazán volt segítségem, fantasztikusan sikerült bár kicsit módosítottam a recepten, én kihagytam a meggyet és tettem a tésztába egy nagyon pici élesztőt így egy kicsit puhább lett az állaga, és sütés elött megkentem a tetejét mézzel, gyönyörű színt adott neki! Köszönöm! :-)

Névtelen írta...

Szia! Megsütöttem és még azon melegében elfogyott a 2/3 része, másnapra alig maradt belőle, így süthetem újra, mert annyira finom volt. Nem tudok sütni, de a leírásod alapján csodát műveltem és most csinálhatom a szüleimnek és a családomnak újra és újra, de megéri, mert nagyon finom! Köszi a receptet! :) :) :)

Névtelen írta...

Sziasztok
En ma csinaltam meg a sutit es nagyon jo lett meg az angol csaladnak is nagyon izlik ahol most jelenleg vagyok ugy hogy az anyuka megkert hogy majd csinaljak 2 het mulva is egy partira.
Szoval...... nagyon finom lett!!

Névtelen írta...

Szia, ma este készítettem el a pitét, de nem reszeltem hanem vékonyra szeltem hozzá az almát és zsemlemorzsa helyett egy réteg zabpelyhet tettem alá mert féltem hogy elázik a tészta alja és leég az almalétől. Remekül sikerült, ajánlom! És köszi a receptet.

Névtelen írta...

http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/receptek/almaspite-receptek-111518.html

Egy másik pite:)

JUHÁSZ SÁNDOR írta...

köszőnőm ilyen finomat még nem ettem

Névtelen írta...

Szia MACSFALATKA! Koszonom hogy kozzetetted a receptedet!Ide most egy szivecske dukalna! Nagyon fini.En a tesztajaba nadcukrot tettem mert jol megy ez is hozza es meg 1 limun reszelt hejat.Az almahoz nem tettem cukit mert az itteni ELSTAR fajta perfekt ize van.Sok tovabbi sutogetest! ...es gyere am!-a recikkel is, had falatozhassunk mi is.Koszi, Szia: ILDIKO

Névtelen írta...

Sziasztok! Kutatgattam a neten egy jó almás sütirecept után és miután láttam, hogy mennyi dicsérő komment van ehhez a recepthez gondoltam kipróbálom.
Nem csalódtam. A recept hibátlan!
Gratulálok :)Nati

SZÖSZIKE írta...

Szia Macsfalatka! Nem olyan régen kezdtem el sütögetni de ezt az almás sütit megsütöttem és nagyon finom volt! Nekem az egyik kedvencem az almás süti! Köszönöm szépen hogy ilyen finom sütit süthettem a te receptedből! További jó sütögetést! SZÖSZIKE!

Névtelen írta...

Isteni finom!!!
Megjegyzem, hogy életem első almás pitéje!

Köszi a receptet!

Annamari írta...

Köszönjük, hogy megosztottad ezt a receptet velünk! Fantasztikus! Ha esetleg van a nagyinak beigli receptje én azt is nagyon szívesen kipróbálnám! Kellemes ünnepeket!

Andrea S. írta...

Nagyon örülök, hogy megosztottad ezeket a finom recepteket. Én megtanultam otthon , MO-on, főzni, de sütni nem. Ezek a receptek sokkal jobban segitenek mint a szakácskönyvek. Nagyon jól sikerült az almás pite.
Köszi,
Andrea

«Legrégebbiek ‹Régebbiek   1 – 200 / 236   Újabbak› Legújabbak»